autor

Το μπλοκ του Δημήτρη Παπαδόπουλου

"Φαινόμενο λωτός": Πώς να παραμένετε στεγνός σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και σε κάθε περίπτωση

12:53 UPDATED 16:20
social icons

Γεια σε όλους, που προτιμούν να "σπάνε" την πραγματικότητα, και να μην περιμένουν μέχρι η λύση κάπου να βρεθεί. Η βάση ενός σπασμένου λαμπτήρα δεν θα φτιαχτεί από μόνη της αν δεν κάνουμε εμείς κάτι για αυτό. Σήμερα θα σας πούμε πώς να αντιμετωπίσετε πολλές καταστάσεις της ζωής.

Λοιπόν, ποιος θέλει να βρέξει τα πόδια του και να χαλάσει τα καινούρια παπούτσια;

Φανταστείτε ότι κατά τη διάρκεια της βόλτα ξαφνικά άρχισε βροχή. Όχι, καλύτερα φανταστείτε ότι χύσατε το τσάι στην αγαπημένη καρέκλα της γιαγιάς σας. Και ακόμα καλύτερα, φανταστείτε ότι το αυτοκίνητο λέρωσε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας με ένα μείγμα από λάσπη και νερό. Ή φανταστείτε ότι μια καλοκαιρινή σκηνή από αλεξίπτωτο μετάξι έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι αδιάβροχο. Φαίνεται σαν να είναι συνήθεις και αρκετά προπαγανδιστικές καταστάσεις. Ωστόσο, δεν είναι για εκείνους που δεν είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν μαζί τους. Έτσι, σήμερα θα μιλήσουμε για υδρόφοβο εμποτισμό που μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας. Και θα ξεκινήσουμε, ίσως, με το λωτό...

Τα φύλλα του λωτός αποτελούν τέλειο παράδειγμα των υδρόφοβων ιδιοτήτων

Είναι γνωστό ότι τα φύλλα αυτού του φυτού επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού και έχουν αδιάβροχο αποτέλεσμα. Η φύση τους χάρισε την ικανότητα να αυτοκαθαρίζονται και να μην διαβρέχονται από το νερό. Ακριβώς ο λωτός έβαλε τον άνθρωπο σε σκέψη, οποία βοήθησε με τη σειρά της να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας– η ανθρώπινη εξέλιξη ήρθε με υδρόφοβο εμποτισμό.

Όταν σε ύφασμα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια εφαρμόζεται το διάλυμα για την προστασία από το νερό, αυτή η επιφάνεια αποκτά ιδιότητες στεγάνωσης. Η αόρατη για το μάτι προστατευτική μεμβράνη δεν επιτρέπει στα μόρια του νερού να απορροφούν από το ύφασμα. Για παράδειγμα,το γυαλί, αυξάνει την επιφανειακή τάση του νερού. Αυτό επιτρέπει στις σταγόνες, ελεύθερα να πέφτουν από το γυαλί.

Το επεξεργασμένο ύφασμα δεν απορροφά την υγρασία

Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πόσο χρήσιμοι είναι οι υδροφόροι. Συνεχίζουμε να φοράμε τα παπούτσια συνεχόμενα , να λερώνουμε τα επικαλυμμένα έπιπλα με αγαπημένα ποτά, να υπομένουμε τα βρόμικα παρμπρίζ του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της βροχής, να παγώνουμε στις υγρές σκηνές, ανεπιτυχώς να καθαρίζουμε τα χαλιά και τα τραπεζομάντιλα . Αλλά όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν χάρη στα προϊόντα για την προστασία από το νερό για διευκόλυνση της διαδικασίας καθαρισμού αλλά και για πρόληψη της βρωμιάς.

Λοιπόν, ας εξετάσουμε μερικές συμβουλές που θα απλοποιήσουν τη ζωή σας. Αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω, ότι πριν από την εφαρμογή ενός προϊόντος, παρά τη σύνθεση, τα παπούτσια ή ό, τι υπόκειται σε επεξεργασία, θα πρέπει προσεκτικά να τα καθαρίστε και να τα στεγνώστε αλλιώς η προσπάθεια εμποτισμού υγρών ή βρώμικων επιφανειών τελειώνει με πλήρης αποτυχία.

Τα παπούτσια παραμένουν στεγνά

Συνταγή 1. Για την προετοιμασία του εμποτισμού θα χρειαστούμε ένα απλό κερί, πιστολάκι για τα μαλλιά και βαμβακερό ύφασμα. Και πάλι θέλω να επιστήσω την προσοχή σας ότι τα παπούτσια πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά και εντελώς στεγνά. Με το πιστολάκι θερμαίνουμε την επιφάνεια που αντιμετωπίζεται. Στη συνέχεια, πάρτε ένα κερί. Είναι επιθυμητό να μην περιλαμβάνει στη σύνθεση βαφές. Με το κερί τρίψτε όλη την επιφάνεια του παπουτσιού. Μόνο αφού έχετε επεξεργαστεί όλη την επιφάνεια του παπουτσιού, πάρτε το πιστολάκι για τα μαλλιά και ρυθμίζοντας τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας, φυσήξτε την κερωμένη επιφάνεια.

Συνταγή 2. Ανακατέψτε το λινέλαιο και το κερί σε αναλογία 1:3, βάλτε το μίγμα σε υδατόλουτρο και θερμάνετε έως ότου κερί πλήρως να διαλυθεί. Το διάλυμα που προκύπτει εφαρμόζεται σε δερμάτινα παπούτσια.

… και το αυτοκίνητο καθαρό

Συνταγή 3. Τρίψτε το κερί μέλισσας και λιώστε το στο υδατόλουτρο. Στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα . Αφού κρυώσει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία του δέρματος όσο και του ξύλου.

Συνταγή για 4. Αυτή η συνταγή θα μας πει πώς να κάνουμε αδιαβροχοποίηση, με την οποία μπορείτε να προστατεύσετε το αυτοκίνητο, καθώς και να βελτιώσετε της υδρόφοβες ιδιότητες του γυαλιού. Για να προετοιμάσετε αυτό το διάλυμα από τα διαθέσιμα προϊόντα,πάρτε βενζίνη - διαλυτικό White Spirit και παραφίνη. Θυμηθείτε τα σχολικά χρόνια, πώς στρίβαμε τον πίνακα στην τάξη με παραφίνη και μετά από αυτό η κιμωλία δεν άφησε ίχνος πάνω του. Κι όλα γιατί με τόσο απλό τρόπο μειώσαμε τη στιγμή της τριβής.
Αυτή την ικανότητα παραφίνης χρησιμοποιούμε για την τεχνητή αδιαβροχοποίηση . Για να το κάνετε αυτό πρέπει να πάρετε 1 κομμάτι παραφίνης και 20 κομμάτια διαλύτη, ανακατεύουμε και ιδού – το διάλυμα είναι έτοιμο. Εφαρμόστε την’’αδιαβροχοποίηση’’ σε καθαρό και στεγνό γυαλί. Μετά από αυτό θα πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά, έως ότου ο διαλύτης να εξατμιστεί πλήρως. Στη συνέχεια γυαλίστε προσεκτικά το γυαλί με χαρτοπετσέτες και απολαύστε την οδήγηση. Πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι αυτό το διάλυμα έχει ένα σημαντικό μείον: κατά την οδήγηση στο σκοτάδι στο παρμπρίζ εμφανίζεται το φωτοστέφανο, και ο λόγος γι ' αυτό – η διαφορά στο βαθμό διάθλασης.

Όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί με την προετοιμασία μιας λύσης, μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο προϊόν

Συνταγή 5. Δεν είναι καν συνταγή, είναι συμβουλή για όσους δεν θέλουν να πειραματίζονται με τα συστατικά, αναλογίες,νερό και μίξερ. Απλά πηγαίνετε στο σύνδεσμο και αγοράστε έτοιμο C&D spray, το οποίο μας δίνει υπερυδρόφοβα ποιότητα σχεδόν σε όλες τις πορώδεις επιφάνειες, όπως το πλεκτό ύφασμα, βελούδο, σουέτ, nubuck δέρμα, ξύλο, σκυρόδεμα και το χαρτόνι. Αυτό το σπρέι είναι σε θέση να προστατεύσει τα παπούτσια, ρούχα, καπέλα, ομπρέλες, μαλακή ταπετσαρία επίπλων, σαλονιών αυτοκινήτων, χαλιά, τραπεζομάντιλα, ενδύματα για κατοικίδια ζώα, ταξιδιωτικό εξοπλισμό, οικοδομικά υλικά, τσάντες και πολλά άλλα. Ναι, το C&D spray είναι σε θέση να τα προστατεύσει όλα αυτά. Έτσι, ας πάμε στο σύνδεσμο και στη συνέχεια επειγόντως να τρέξουμε σε λακκούβες για μια δοκιμή))))

Έτσι μπορείτε να προστατέψετε ολόκληρη την ντουλάπα σας

Παραγγελία !

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα άλλα υλικά σε αυτό το θέμα;

134 σχόλια
Γιάννης
- 14:30

Σας ευχαριστώ, πολύ καλή κριτική! Απίστευτα χρήσιμο πράγμα! Παρήγγειλα στις αρχές του φθινοπώρου, το χρησιμοποιώ με μεγάλη ευχαρίστηση) Πράγματι, η ανακάλυψη της χρονιάς!

Στέλλα
- 14:39

Ευχαριστώ για την πληροφορία! Παρήγγειλε δύο σπρέι, για τον εαυτό μου και για την φίλη μου. Ωραίο πράγμα!

Διονύσης
- 14:30

Επιβεβαιώνω, πολύ καλή δουλεία! Απωθεί το νερό και δεν έχει μυρωδιά. Πριν από αυτό, χρησιμοποιούσα άλλο προϊόν , αλλά το C&D Spray είναι πολύ πιο αποτελεσματικό

Ελένη
- 14:30

Ουάου, δεν ήξερα ότι υπάρχει ένα τέτοιο σπρέι!

Χάρης
- 14:30

Πρώτη φορά αγόρασα ένα προϊόν αδιαβροχοποίησης για τα παπούτσια αφού έπρεπε να πετάξω σχεδόν τα νέα παπούτσια, κατά κάποιο τρόπο γρήγορα χάλασε η εμφάνισή τους. Μετά αγόρασα το σπρέι C&D. Ψέκασα το σπρέι πριν από ένα μήνα, εξακολουθεί να λειτουργεί και να προστατεύει. Τα παπούτσια είναι καθαρά και στεγνά, ούτε καν μια σταγόνα βρωμιάς! Γενικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σπρέι C&D και θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ.

Σωτηρία
- 14:30

Εμείς με το σύζυγό ψεκάσαμε όλα τα τραπεζομάντιλα στην καφετέρια. Ορισμένοι επισκέπτες, βλέποντας ένα εργαλείο για την προστασία από το νερό, επίτηδες χύνουν λίγο υγρό για να βεβαιωθούν ότι πραγματικά λειτουργεί. Εγώ δεν θυμώνω και όσο περισσότεροι επισκέπτες έρχονται - τόσο το καλύτερο.

Γιώργος
- 14:30

Ήμουν βόλτα με ποδήλατο, ψέκασα το μπουφάν και την τσάντα. Ουαου! Για 10 μέρες ούτε μία φορά δεν έγιναν μούσκεμα τα πράγματα και έβρεχε σχεδόν κάθε μέρα. Ευχαριστώ πολύ C&D spray . Aυτό το πράγμα είναι απαραίτητο!

Κωνσταντίνα
- 14:30

Αγόρασα το C&D spray πριν από ένα μήνα. Ψέκασα τα μαλακά έπιπλα. Μέσα σε ένα μήνα τα παιδιά 3 φορές έχυσαν στον καναπέ χυμό και coca-cola. Ο καναπές είναι σαν καινούργιος. Και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ το C&D Spray!